Siirry sisältöön

Tietosuojaseloste

Rekisteriseloste - pdf-tiedostona

Adobe Acrobat Reader DC - lataa tästä ilmainen pdf-ohjelma

Henkilötietoja käsitellään kansallisen lain sekä EU:n tietosuoja-asetuksen mukaisesti. Rekisteriselosteessa on kuvattu toimintamallit henkilötietojen käsittelyyn.

Halutessasi voit tarkistaa, muuttaa, poistaa tai siirtää tallennetut henkilötietosi tietosuoja-asetuksen mukaisesti. Ota tarvittaessa yhteyttä  https://www.luddiitti.fi/hinnasto.htm.

Tietoja tallennetaan  lakisääteisten velvollisuuksien täyttämiseksi, sekä sivuston toiminnan kannalta välttämättömien toimintojen varmistamiseksi. Esim. virhevastuu, laskutus, verovelvollisuus tai muu sellainen seikka, johon tarvitaan asiakkaan tunnistaminen.

Keitä olemme

Verkkosivustomme osoite on: https://luddiitti.fi.

Mitä henkilötietoa keräämme ja miksi

Kommentit ja palaute

Kun sivuston käyttäjät jättävät kommentteja sivustolle, keräämme kommenttilomakkeessa olevat tiedot, sekä käyttäjän IP-osoitteen ja selaimen versiotiedot roskaviestien tunnistamisen helpottamiseksi.

Kun vierailijat jättävät kommentin tälle sivustolle keräämme tiedon, joka on näkyvissä kommentointikentissä, IP-osoitteen sekä selaimen versioon liittyvät tiedot. Sähköpostiosoitteesta luotu anonymisoitu hajautustieto (hash) voidaan lähettää Gravatar-palveluun, jotta tiedetään onko kommentoija palvelun käyttäjä. Gravatar-palvelun tietosuojaseloste löytyy osoitteesta https://automattic.com/privacy/.

Media

Mikäli lataat kuvia tälle sivustolle, sinun tulee välttää sellaisten kuvien lataamista, joissa on tallennettu paikkatieto (EXIF GPS). Sivuston vierailijat voivat ladata ja katsoa paikkatietoa kuvista, joita sivustolla on.

Yhteydenottolomakkeet

Evästeet

Jos jätät kommentin sivustolle, voit valita nimen, sähköpostiosoitteen ja url-osoitteen tallennuksen evästeeseen. Tämä toiminto lisää käyttömukavuutta, koska lomaketta ei tarvitse täyttää jokaisella kerralla uudelleen kommenttia lisätessä. Evästetieto poistetaan selaimesta vuoden kuluttua.

Mikäli sinulla on tili ja kirjaudut sivustolle asetamme väliaikaisen evästeen, joka päättelee tukeeko selaimesi evästeitä vai ei. Tämä eväste ei sisällä henkilötietoa ja se poistetaan kun selainikkuna suljetaan.

Kun kirjaudut sisään asetamme useita evästeitä, jotka tallentavat kirjautumis- sekä näyttöasetuksesi. Kirjautumisevästeet poistetaan kahden vuorokauden kuluessa, näyttöasetuksiin liittyvät evästeet poistuvat vuoden päästä. Mikäli valitset “Muista minut” kirjautumisen yhteydessä, kirjautumistietojasi säilytetään kahden viikon ajan. Mikäli kirjaudut ulos, kirjautumiseen liittyvät evästeet poistetaan samassa yhteydessä.

Mikäli julkaiset artikkelin tai muokkaat olemassa olevaa tallennamme selaimeen evästeen, joka sisältää muokattavan artikkelin ID:n. Eväste vanhenee yhdessä vuorokaudessa.

Muilta sivustoilta upotettu sisältö

Tämän sivuston artikkelit voivat sisältää upotettua sisältöä (esimerkiksi videoita, kuvia, artikkeleita jne.). Toisilta sivustoilta tuodun upotetun sisällön avaaminen on verrattavissa siihen, että vierailija itse kävisi kolmannen osapuolen sivustolla.

Nämä sivustot voivat kerätä tietoa sinusta, käyttää evästeitä, upottaa kolmannen osapuolen seurantaevästeitä ja monitoroida vuorovaikutustasi upotetun sisällön kanssa, mukaan lukien vuorovaikutuksen seuranta jos ja kun olet kirjautunut käyttäjänä sivustolle.

Analytiikka

Kenelle jaamme tietosi

Tietoa ei jaeta ulkopuolisille, paitsi jos viranomainen tai muu laillinen vallanpitäjä sitä vaatii.

Kuinka kauan säilytämme tietoa

Mikäli jätät kommentin, kommenttia ja sen metatietoa säilytetään toistaiseksi. Tämä tehdään siksi, että voimme tunnistaa ja hyväksyä seuraavat kommentit automaattisesti sen sijaan, että säilyttäisimme ne moderointijonossa.

Tallennamme rekisteröityneiden käyttäjien (jos sellaisia on) käyttäjäprofiilien tiedot. Kaikilla käyttäjillä on mahdollisuus nähdä, muokata ja poistaa omia henkilötietojaan milloin vain. Ainoastaan käyttäjänimeä ei voi muuttaa. Verkkosivuston ylläpitäjät voivat nähdä ja muokata käyttäjäprofiilien tietoja.

Mitä oikeuksia sinulla on omaan tietoosi

Mikäli sinulla on käyttäjätili tälle sivustolle tai olet jättänyt kommentteja, voit pyytää koostetiedostoa omista henkilötiedoistasi, sisältäen kaiken henkilötiedon, jonka olet meille antanut. Voit myös pyytää henkilötietojesi poistoa. Oikeus omien tietojen poistoon ei koske sellaista henkilötietoa, joka meidän on säilytettävä ylläpidollisista, juridisista tai tietoturvaan liittyvistä syistä.

Minne lähetämme tietosi

Vierailijoiden kommentteja saatetaan tarkistaa automatisoidun roskapostiestopalvelun kautta.

Lisätiedot

Kuinka suojelemme henkilötietojasi

Tiedot ovat suojatussa tilassa . Sähköpostit SSL-suojatulla palvelimella, kommentit HTTPS-suojatulla tiedonsiirrolla selaimen ja web-palvelimen välillä. Muu aineisto pidetään lukitussa tilassa, kirjanpito- ja henkilötietolain mukaisesti, sekä muuta lainsäädäntöä noudattaen.

Miten toimimme tietomurron tapahtuessa

Asiasta ilmoitetaan lähimmälle  asiasta vastaavalle viranomaiselle.  Tietomurron syy selvitetään ja tilanne korjataan.

Kolmannet osapuolet, joilta saamme henkilötietoa

Viranomaistahot tai muut vastaavat laillisten asioiden selvittämiseksi.

Henkilötietoon liittyvä automaattinen päätöksenteko ja profilointi

Ei käytetä.

Toimialaan liittyvä lainsäädäntö

Kirjanpitolaki

Tietosuojauudistus

Henkilötietolaki